Om oss

Vi är specialister på lister i lövträ

Specialister på lister i lövträ

Ädelträ AB grundades 1950 av Göte Davidsson och Alle Lundberg och har sedan starten fokuserat på att huvudsakligen leverera hyvlade lister i lövträ. Det är en specialitet som fortfarande är vår största styrka.

I september 2006 köpte Sören Pettersson och Willy Förster Ädelträ AB av grundarna.

Sedan 2021 äger Mikael Lundin företaget tillsammans med Daniel Dreijer. Vi är i dag 13 anställda och omsätter ca 40 MSEK.

Precis som för 70 år sedan utgår vi från Norrhult, 4 mil nordost om Växjö.

Skräddarsytt hantverk efter önskemål

I våra ögon är trälisten ett hantverk, som vi skräddarsyr helt enligt kundens önskemål, med avseende på allt från träslag, profiler, dimensioner, längder och kvalitet till paketering. Vi kan erbjuda Woodsafe brandimpregnering samt leverera produkterna ytbehandlade eller obehandlade för inom- eller utomhusbruk. Genom kontinuerliga investeringar i vår effektiva produktion och med stort träkunnande har vi alla förutsättningar som krävs för att åta oss helheten - från inköp av material till färdigställande av kompletta produkter och unika lösningar för Ert företag. Alltid med hög kvalitetsnivå och leveranssäkerhet.

Brinnande branschintresse banar väg för framtiden

Med stor yrkesstolthet och ett brinnande intresse för branschen tar vi sikte på framtiden. Vårt mål är att fortsätta leverera en genuin och äkta slutprodukt, efter vackra och funktionella former baserat på de ändamål och miljöer produkten ska användas till och figurera i. Vi jobbar säkert i produktionen och med ett hållbarhetstänk för att minimera miljöpåverkan. Det börjar med trä som är ett både förnybart, ekologiskt, miljövänligt och klimatsmart material. 

Varmt välkomna till Ädelträ – experter på trälister sedan 1950